Första mötet med Wingspan

Företaget Stonemaier Games har gett ut flera populära brädspel och i går kväll fick jag möjligheten att prova ett av dem: Wingspan.

Precis som alla andra spel Stonemaier Games har gett ut som jag känner till är poängen (!) att få flest poäng när spelet är slut. Ett inte helt unikt koncept kan tyckas men spelets tema är nog det. Varje spelare har ett eget litet bräde och skall under spelets gång spela ut kort med fåglar på för att försöka bygga en egen spelmotor och under spelets gång hela tiden utveckla vad varje drag i spelet gör. Spelet är en ornitologs dröm, komponenterna är väldigt vackra och spelet flyter mycket smidigt. Den som vill kan säkert lära sig lite om fåglar under spelets gång då det finns information och bilder på alla fåglar på spelkorten.

Roligt, snabbspelat och relativt enkelt att lära sig men med väldigt stort omspelsvärde då mängden olika spelmotorer som går att konstruera är så stort att du nog kan spela hundra gånger utan att behöva upprepa hur du spelat i ett tidigare spel. Wingspan är absolut ett spel jag hoppas att jag får chansen att spela fler gånger.

I just den här omgången spelade jag (70 poäng) mot Erik (73 poäng) och Elin (76 poäng). Första brädspelet 2020 blev alltså Wingspan.